Mijn angst voor snavels

Soms blader je door je huiswerk dat je tijdens je opleiding gemaakt hebt  en dit is zo’n stukje. Zo’n stukje dat ik te leuk vind om voor eeuwig op zolder te laten liggen. Een stukje dat meer aandacht verdiend. 

Af en toe ontdek je rare gewoontes of dingen aan jezelf. Dat je neus groter is dan die van een ander of dat je bang bent voor iets dat mensen niet van jou snappen. En die laatste herken ik. Als ik door de stad loop dan voel ik me aangestaard. Aangestaard door kleine beesten die nauwlettend opletten of er nog iets te eten valt. En ze vliegen nog ook. Vogels dus. Ik vind ze echt verschrikkelijk. En dan met name duiven. Die schokkende bewegingen van hun kop, dat gefladder van hun vleugels als ze zo onverwachts opvliegen. Maar dat is nog niet eens het ergste. Die snavel. Die is pas erg! Dat puntige harde ding waarmee ze eten van de grond oppakken, waarmee ze gaatjes in de grond pikken. Waarmee ze geluid maken. Wat een verschrikkelijk ding.

Dat kleine dingetje aan zo’n beest zorgt ervoor dat ik met een grote boog om ze heen loop. Dat ik zo ver mogelijk bij ze vandaan blijf. In de hoop dat ze niet opvliegen en op mijn tas landen. Dat ze niet mijn eten uit mijn handen jatten, maar dat ze gewoon de andere kant op vliegen. Zo ver weg mogelijk bij mij vandaan.
Maar dat heb ik niet alleen bij duiven. Ook ander gevogelte kan beter bij mij uit de buurt blijven.

Ik heb het maar eens even opgezocht. Het heeft zelfs een naam, dat bang zijn voor vogels. Ornithofobie. Maar wat een rare naam is dat? Het klinkt niet bepaald als een vogel of iets in die richting. Maar ach, dat er een naam voor is betekend wel dat ik in ieder geval niet de enige ben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s